Sammenligning af lønsystemer: Gratisal vs. Lessor

Lessor

Lessor vs. Gratisal – Hvilket lønsystem skal du vælge?

Er du på jagt efter et lønsystem, så lad os guide dig.

Dit hovedfokus bør være på din kerneforretning og netop derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig et lønsystem, der matcher dine behov, så ressourcerne kan bruges der, hvor de gavner dig mest.

Hvad enten du foretrækker en samlet pakkeløsning, en skræddersyet aftale eller en brugervenlig gratisversion, håber vi, at du gennem disse blogindlæg vil finde den rette løsning til din virksomhed.

Forskelle på Gratisal og Lessor:

I dette indlæg sættes fokus på forskelle og ligheder Gratisal og Lessor imellem. Du finder lignende sammenligninger af andre lønsystemer nederst på siden her.

Først præsenteres en række highlights fra nærværende sammenligningen:

 1. Gratisal kommer i en gratisversion og giver dig derudover frihed til at justere din løsning, som det passer dig. Du kan altid uden binding ændre din pakkeløsning og til- og fravælge blandt alle funktioner. Ved Lessor skal du igennem et implementeringsforløb, hvor dine behov afklares og en løsning præsenteres.
 2. Gratisal tilbyder tre faste pakkeløsninger – en bronzepakke, en sølvpakke og guldpakke til henholdsvis 5, 10 og 15 kr. pr. lønseddel. Lessor oplyser ikke priser på deres hjemmeside.
 3. Gratisal kan integreres med systemerne  Workbook, Planday, Uniconta, Dinero, e-conomic, Titanplan, Inventio.IT, Quinyx, Billy, Blue Marble, Logbuy og Flexybox. Lessor lover parameteropsætning og integration til Microsoft Dynamics NAV, AX og 365 for Finance & Operations.
 4. Gratisal tilbyder telefonisk support, lønsedler sendt til e-Boks, flere sproglag og en medarbejderapp. Lessor tilbyder tillige en medarbejderapp og lønsedler i e-Boks, men hvorvidt der er mulighed for sproglag og telefonisk support oplyses ikke.

Overvejer du at skifte lønsystem fra Lessor til Gratisal kan du med fordel læse vores artikel, hvor vi forklarer den simple proces.

 

Gratisals lønsystem:

Gratisal bygger på en  skabelontankegang som sikrer struktur i din arbejdsgang og en stor tidsbesparelse. Du opretter medarbejdere på baggrund af de skabeloner du opstiller, og hvis du ønsker at ændre eksempelvis pensionsopsparing, overenskomst, løn/tidsarter etc. for en bestemt gruppe medarbejdere, så ændrer du det bare i skabelonen og så har det effekt for denne gruppe med det samme.

Gratisal tilbyder ligeså at minimere fejl ved at lade dig følge med i lønkørslen i realtid og give medarbejderne adgang til at se udkast af deres lønsedler – blandt andet via deres medarbejderapp – og rapportere eventuelle fejl, inden lønnen køres. Fejl, der alligevel når så langt som til den endelige lønseddel, kan rettes med systemets autokorrektion.

Foruden gratisversionen har Gratisal tre forskellige pakkeløsninger: Bronze (5 kr. pr. lønseddel), sølv (10 kr. pr. lønseddel) og guld (15 kr. pr. lønseddel).

Samtlige funktioner kan tillige tilkøbes separat. Den fleksible prisstruktur giver dig med andre ord frit valg på alle hylder og du kan til- og fravælge funktionerne som det passer dig og uden binding. 

Ønsker du et prisestimat, kan du med fordel anvende Gratisals prisberegner, der udregner prisen for netop jeres virksomhed. 

Gratisal: Opsummering af Gratisals funktioner:
 • Priser fra 0-15 kr. pr. lønseddel.
 • Sammensæt din egen pakkeløsning – vælg frit og uden binding mellem en række funktioner 
 • Datostyring  
 • Medarbejderapp til rådighed 
 • Kan integreres med Workbook, Planday, UnicontaDinero, e-conomicTitanplan, Inventio.IT, Quinyx, Billy, Blue Marble, Logbuy, November First og Flexybox. Hvis der mangler en integration, så bliver den bygget.
 • Godkendelsesflow til lønkørsler  
 • Support via chat/mail/telefon 
 • Lønsedler sendt til e-Boks for 5 kr. pr. lønseddel  
 • Realtidsdata, så du kan se effekten af dine handlinger med det samme.

   

Lessors lønsystem:

Lessor tilbyder at optimere din virksomheds lønbehandling med deres system; et system, der rummer både løn og tidsregistrering. Dertil tilbyder Lessor HR- og vagtplaneringsløsninger, der kan integreres mod Lessors lønsystem. Lessors systemer håndterer personaleadministration, vedligehold af medarbejderdata, medarbejderudvikling og kompetencehåndtering.

Lessor oplyser ikke standardpriser eller pakkeløsninger på deres website, da du som kunde først skal igennem et implementeringsforløb.

Under implementeringsforløbet afklares din virksomheds behov, hvorefter en løsning præsenteres og opsættes. Prisen vil derfor være individuel og afhænge af dine konkrete ønsker.

Lessor lover parameteropsætning og nem integration til øvrige systemer, men det fremgår ikke hvorvidt, telefonisk support eller flere sproglag er funktioner, der kan tilkøbes.

Ønsker du i stedet en medarbejderapp og muligheden for at få dine lønsedler sendt til e-Boks, kan disse funktioner vælges til under implementeringsforløbet, og Lessor tilbyder også en medarbejderportal, der kan bruges som intranet i virksomheden.

Lessor: Opsummering af Lessors funktioner:
 • Implementeringsforløb afklarer behovog en løsning præsenteres derefter, så denne matcher dit behov.
 • Der oplyses ikke priser på website
 • Egne HR- og vagtplaneringsløsninger kan tilkøbes, herunder Lessor-Workforce etc.
 • Datostyring
 • Medarbejderapp til rådighed 
 • Integrationer til Microsoft Dynamics NAV, AX og 365 for Finance & Operations

   

Kører du løn i en international virksomhed?

Gratisal har flere sproglag, som kan tilkøbes til 2,5 kr. pr. lønseddel. Systemet kan også integreres med Blue Marble Global Payroll’s lønplatformWebGlobe, som gør international lønkørsel hurtigere og nemmere (tilkøbspris 5 kr. pr. lønseddel). Begge funktioner er desuden inkluderet i bronzepakken til 5 kr. pr. lønseddel. Udbetalinger til udenlandske bankkonti via Nets og November First er tilgængelig som ekstramodul til 20 kr. pr. styk. Her garanterer Gratisal lave gebyrer og attraktive valutakurser.

Lessor Payroll giver mulighed for at administrere løn efter norske regler. Det betyder blandt andet, at norske brugere nemt kan indsende a-meldinger og rekvirere elektroniske skattekort. Lessor oplyser også, at de leverer løsninger til virksomheder i Sverige og Tyskland, men kommer ikke nærmere ind på specifikationerne.

Opdateret 16. august 2019

Er du interesseret i flere sammenligninger, vil vi anbefale dig at læse videre her:

Sammenligning af Gratisal og Epos Løn

Sammenligning af Gratisal og Visma Løn

Sammenligning af Gratisal og Zenegy

Sammenligning af Gratisal og Dataløn

Sammenligning af Gratisal om Salary

Sammenligning af Gratisal og Pento

Sammenligning af Gratisal og Danløn

Sammenligning af Gratisal og Proløn

Du kan også læse vores overordnede artikel, hvor vi sammenligner 10 lønsystemer ved at kigge nærmere på funktioner, priser, outsourcing-muligheder m.m.

 

Recommended Posts