Sammenligning af lønsystemer: Gratisal vs. Visma Løn

Gratisal eller Visma Løn?

Da der er mange lønsystemer på markedet, kan det være svært og uoverskueligt at finde ud af hvilket system, der passer bedst til netop din virksomhed.

Derfor kan du med fordel læse videre i artiklen her, hvor vi sammenligner lønsystemet Gratisal med Visma Løn (det tidligere Multiløn Erhverv), så du kan føle dig bedre rustet til at træffe dit valg.

Forskelle på Gratisal og Visma Løn:

Som nævnt vil forskelle og ligheder mellem Gratisal og Visma Løn udgøre fokus i denne artikel. Ønsker du andre sammenligninger, vil du nederst på siden finde genveje dertil.

Først præsenteres en række highlights fra nærværende sammenligning:

 1. Gratisal giver dig frihed til at justere din løsning, som det passer dig. Du kan altid uden binding ændre din pakkeløsning og til- og fravælge blandt alle funktioner.
  Ved Visma Løn foregår ændringer ved at kontakte en lønspecialist, der kan fortælle mere om dine muligheder.
 2. Gratisal har en gratisversion. Derudover tilbydes der tre faste pakkeløsninger – en bronzepakke, en sølvpakke og guldpakke til henholdsvis 5, 10 og 15 kr. pr. lønseddel. Visma Løn oplyser ikke priser.
 3. Gratisal kan integreres med systemerne Workbook, Uniconta, Dinero, e-conomic, Titanplan, Inventio.IT, Quinyx, Billy, Blue Marble, Logbuy og Flexybox, mens Visma Løn fremhæver integrationer til Visma HR, e-conomic, Dinero, Sproom og Microsoft Dynamics.
 4. Gratisal tilbyder telefonisk support, flere sproglag og en medarbejder-app. Visma Løn tilbyder tillige flere sproglag, mens det ikke oplyses, hvorvidt telefonisk support eller en medarbejder-app er tilgængelig.
Gratisals lønsystem:

Er du på udkig efter et fleksibelt og effektivt lønsystem til en konkurrencedygtig pris, kan Gratisal være den rette løsning for dig.

Du kan oprette medarbejdere og afdelinger, se og downloade lønsedler, lave lønkørsler til forskellige løntyper og såfremt du ønsker importere medarbejdere og løndata fra allerede eksisterende Excel-ark eller systemer. På baggrund af de data du indtaster, vil Gratisal beregne, hvad der skal betales i løn, pension og skat. Det er desuden muligt for medarbejdere at benytte Gratisals medarbejder-app.

Derudover kan der nævnes funktioner som avanceret lønstyring og avancerede medarbejderskabeloner, tidsstyring, automatiseret godkendelsesflow til lønkørsler og ubegrænset support over mail, chat eller telefon.

Samtlige funktioner er inkluderet i guldpakken (15 kr. pr. lønseddel) og kan tillige tilkøbes separat. Eftersom Gratisal er gratis, kan du naturligvis afprøve systemet kvit og frit, også selvom du vælger en af de tre opgraderingspakker.

Ønsker du et prisestimat på en løsning der passer til netop jeres virksomhed, kan du med fordel anvende Gratisals prisberegner her eller kontakte os her.

Opsummering af funktioner:
 • Gratis version eller en af de tre pakkeløsninger: Bronze, Sølv og Guld 
 • Sammensæt egen pakkeløsning og vælg frit mellem en række tilvalgsfunktioner 
 • Datostyring
 • Godkendelsesflow til lønkørsler  
 • Flere sproglag
 • Support via chat/mail/telefon 
 • Medarbejderapp til rådighed 
 • Kan integreres med Workbook, Planday, UnicontaDinero, e-conomicTitanplan, Inventio.IT, Quinyx, Billy, Blue Marble, Logbuy, November First og Flexybox 
 • Lønsedler sendt til e-Boks for 5 kr. pr. lønseddel  
 • Realtidsdata 
Visma Løn:

Visma Løn tilbyder at gøre det komplekse enkelt via indbyggede automatikker, der reducerer de manuelle arbejdsgange. Med Visma Løn får du de funktioner du behøver for at varetage lønadministrationen. Der kan blandt andet nævnes funktioner som datostyret lønbehandling, ferieregnskab og fraværsregistrering samt dataimport fra tidsregistrerings- og økonomisystemer.

Visma Løn oplyser ikke hvilke priser, pakkeløsninger eller tilkøbsmuligheder, de tilbyder. I stedet opfordres interesserede til at booke et uforpligtende møde med en lønspecialist.

Systemet tilbyder fuld integration til Visma HR. Andre integrationer er også en mulighed, men hvilke systemer der kan integreres med, er ikke oplyst på websitet. Ligeledes oplyses ikke hvorvidt telefonisk support eller medarbejder app er tilgængelig.

Systemet giver mulighed for valgfrit sprog på lønsedlerne samt lønsedler sendt til e-Boks som en tillægsydelse.

Opsummering af funktioner:
 • Priser ikke oplyst 
 • Ved ændringer kontakteen lønspecialist, der fortæller mere om valgmulighederne 
 • Kan integreres med Visma HR, e-conomic, DineroSproom og Microsoft Dynamics 
 • Flere sproglag  
 • Telefonisk support  
 • Lønsedler sendt til e-Boks indgår i standardpakken  
Sidder du i en international virksomhed?

Gratisal tilbyder flere sproglag og en integration til Blue Marble Global Payroll’s lønplatform, WebGlobe, som gør det endnu nemmere at håndtere det internationale aspekt i de lønadministrative processer. Begge funktioner er inkluderet i bronzepakken til 5 kr. pr. lønseddel eller som tilkøb til henholdsvis 2,5 og 5 kr. pr. lønseddel. Udbetalinger til udenlandske bankkonti via Nets og November First kan tilkøbes som ekstramodul til 20 kr. stykket med garanti for lave gebyrer og god valutakurs.

Visma Løn tilbyder ligeledes flere sproglag. Priserne fremgår ikke af hjemmesiden, hvor der i stedet opfordres til at kontakte en af deres lønspecialister. Om det er muligt at integrere med Blue Marble fremgår heller ikke, men man kan kontakte dem, hvis man er interesseret i at høre mere om deres integrationsmuligheder.

Opdateret 16. august 2019

 

Er du interesseret i flere sammenligninger, vil vi anbefale dig at læse videre her:

Sammenligning af Gratisal og Epos Løn

Sammenligning af Gratisal og Lessor

Sammenligning af Gratisal og Zenegy

Sammenligning af Gratisal og Dataløn

Sammenligning af Gratisal og Salary

Sammenligning af Gratisal og Pento

Sammenligning af Gratisal og Danløn

Sammenligning af Gratisal og Proløn

Recommended Posts