Sammenligning af lønsystemer: Gratisal vs. Proløn

Proløn

Proløn vs. Gratisal – Hvilket lønsystem skal du vælge?

Der er mange lønsystemsudbydere på markedet, der alle lover en nem og enkel lønkørsel. Derfor kan det være svært at gennemskue hvilket lønsystem, der bedst matcher din virksomheds lønbehov.

Hvad enten du foretrækker en samlet pakkeløsning, en skræddersyet aftale eller en brugervenlig gratisversion, håber vi, at du gennem disse blogindlæg vil finde den rette løsning til din virksomhed.

Dit hovedfokus bør nemlig være på din kerneforretning og netop derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig et lønsystem, der matcher dine behov, så ressourcerne kan bruges der, hvor de gavner mest.

Forskelle på Gratisal og Proløn:

I dette blogindlæg sammenligner vi de to lønsystemer Gratisal og Proløn. Det gør vi, så det bliver lettere for dig at vælge lønsystemet til din virksomhed.

Forud for den detaljerede redegørelse og som en opsummering på sammenligningen præsenteres her en række highlights:

 1. Gratisal tilbyder et gratis lønsystem, hvorfra du uden problemer kan køre løn i din virksomhed. Proløn tilbyder ingen gratis version men i stedet en basispakke til 19 kr. pr. medarbejder om måneden samt et opstartsgebyr på 89 kr.
 2. Ved Gratisal kan du sammensætte din egen pakkeløsning og frit vælge mellem en række tilvalgsfunktioner afhængig af behov. Ved Proløn kan du, foruden basispakken, vælge en branchespecifik pakke samt en pakke sammensat til revisorer.
 3. Gratisal tilbyder foruden gratis versionen tre faste pakkeløsninger, der automatiserer processerne – herunder en guldpakke til blot 15 kr. pr. lønseddel.
 4. Både Gratisal og Proløn tilbyder telefonisk support og lønsedler sendt til e-Boks, men kun Gratisal tilbyder flere sproglag og en medarbejder app.
 5. Gratisal kan integreres med systemerne Workbook, Planday, Uniconta, Dinero, e-conomic, Titanplan, Inventio.IT, Quinyx, Billy, Blue Marble, Logbuy og Flexybox. Proløn oplyser, at de kan integrere til de fleste økonomisystemer.
Gratisals lønsystem:

Vælger du Gratisal, får du med det samme adgang til et intuitivt lønsystem, hvormed du uden problemer kan køre løn i din virksomhed. Tilmed er mulighederne for at udvide funktionaliteter mm. fleksible.

Gratis versionen tillader dig at oprette medarbejdere og afdelinger, se og downloade lønsedler, lave lønkørsler og såfremt du ønsker; importere medarbejdere og løndata fra allerede eksisterende Excel-ark. På baggrund af de data du indtaster, vil Gratisal beregne, hvad der skal betales i løn, pension og skat. Dine medarbejdere vil desuden få stillet en medarbejder app til rådighed.

Ønsker du en mere avanceret og automatiseret form for lønkørsel, er det muligt at tilkøbe funktioner såsom automatiske bankoverførsler (1 kr. pr. lønseddel), integration til økonomisystemer (5 kr. pr. lønseddel), tidsstyring (2,50 kr. pr. lønseddel) mm. Den fleksible prisstruktur giver dig med andre ord frit valg på alle hylder.

Du kan anvende Gratisals prisberegner, såfremt du er interesseret i at udregne prisen for netop din virksomhed.

Gratisals pakkeløsninger:

Ønsker du mere automatiserede processer eller en mere avanceret form for lønstyring, er det muligt at opgradere til en pakkeløsning. Her tilbyder Gratisal en bronzepakke, en sølvpakke samt en guldpakke.

I bronzepakken får du almindelig lønstyring og basisfunktioner, automatiske bankoverførsler, integration til økonomisystemer samt sproglag. Den samlede pris er 5 kr. pr. lønseddel.

I sølvpakken får du, foruden funktionerne inkluderet i bronzepakken, bankoverførsler via NemKonto, avancerede lønstyringsmuligheder samt ubegrænset support via email/chat. Den samlede pris er 10 kr. pr. lønseddel.

I guldpakken får du desuden avancerede medarbejder skabeloner, godkendelsesflow til lønkørsler, telefonisk support samt tidsstyring med mulighed for import af tidsdata fra et andet system og hvor dine medarbejdere selv kan registrere tid. Den samlede pris er her 15 kr. pr. lønseddel.

Samtlige funktioner kan tillige tilkøbes separat.

Eftersom Gratisal er gratis, kan du naturligvis afprøve systemet kvit og frit, også selvom du vælger en af de tre pakker. Der er intet opstartsgebyr, og du kan til hver en tid øjeblikkeligt til- eller framelde funktioner.

Gratisal: Opsummering af Gratisals funktioner:
 • Gratis version eller en af de tre pakkeløsninger: Bronze (5 kr.), Sølv (10 kr.) og Guld (15 kr.)
 • Skræddersy systemet efter behov og vælg frit mellem en række tilvalgsfunktioner.
 • Realtidsdata
 • Datostyring
 • Godkendelsesflow til lønkørsler
 • Support via chat/mail/telefon
 • Medarbejderapp til rådighed
 • Kan integreres med de fleste økonomi/tids/vagt- og planneringssystemer – disse nævnes i ovenstående highlights.
Proløns lønsystem:

Proløn tilbyder standardpakken Proløn-Basis, der giver dig en enkel og tidsbesparende lønadministration. Systemet er, ifølge Proløn, nemt at anvende og kommer du i tvivl om noget, kan du altid benytte dig af den ubegrænsede gratis hotline support.

Prisen for Proløn-Basis er, foruden opstartsgebyret på 89 kr., 19 kr. pr. lønseddel såfremt dine medarbejdere er månedslønnede.

I basispakken får du alt, du behøver for at lave løn. Du får blandt andet adgang til diverse integrationsmuligheder og tidsregistreringssystemer, mulighed for indberetning til SKAT og pensioner samt mulighed for styring af ferie, feriefridag og afspadseringstimer.

Hvor Gratisals pakkestruktur er bygget op omkring muligheden for at tilføje ekstra funktioner til lønkørslen, er Proløns pakkestruktur i stedet opdelt i henhold til systemets brugere.

Hvor Proløn-Basis er henvendt de virksomheder, der ikke er medlem af en brancheforening, er Proløn-Branche, jævnfør navnet, henvendt branchespecifikke virksomheder og endelig er Proløn-Administrator henvendt bogholdervirksomheder og revisorer.

I Proløn-Branche indgår de samme funktioner som i basispakken plus skræddersyede branchespecifikke services. Prisen for pakken fremgår ikke. Det samme gælder for Proløn-Administration, hvor prisen heller ikke fremgår.

Gratisal tilbyder tillige skræddersyede branche- og revisorløsninger. De nødvendige funktioner kan tilgås enten via bronze-, sølv- eller guldpakken – alt afhængig af behov.

Ønsker ud at afprøve Proløn, kan du booke en gratis demoversion, inden du træffer din beslutning.

Proløn – Opsummering af Proløns funktioner:
 • Tilbyder ikke gratis version, men i stedet basispakken til 19. kr. pr. medarbejder om måneden samt startgebyr på 89 kr.
 • Foruden basispakken kan der vælges en branchespecifik pakke samt pakke sammensat til revisor
 • Kan integreres til de fleste økonomisystemer.
 • Gratis support

Er du interesseret i flere sammenligninger, vil vi anbefale dig at læse videre her:

Sammenligning af Gratisal og Zenegy

Sammenligning af Gratisal og Dataløn

Sammenligning af Gratisal om Salary

Sammenligning af Gratisal og Danløn

Sammenligning af Gratisal og Lessor

Sammenligning af Gratisal og Epos Løn

Sammenligning af Gratisal og Visma Løn

Du kan også læse vores overordnede artikel, hvor vi sammenligner 10 lønsystemer ved at kigge nærmere på funktioner, priser, outsourcing-muligheder m.m. 

Recommended Posts