Lønsystemer til den store virksomhed – Relevante funktioner, sammenligninger og gode råd

Hvilket lønsystem skal jeg dog vælge?

Når det kommer til skifte af lønsystem, så er december og januar de måneder, hvor der oftest er mest gang i svingdøren. Desværre er lønjunglen ret uoverskuelig, og der er mange lønsystemer og funktioner at forholde sig til.

Vi tager i denne omgang udgangspunkt i lønsystemer til større virksomheder. Her vil vi nøgternt definere, hvilke funktioner, som er essentielle for den større virksomhed. Sammenligningerne tager udgangspunkt i kommunikation fra de enkelte systemers website. Derfor kan nogle systemer være udeladt, fordi disse ikke udbyder funktionen eller ikke har informeret om dette på deres website.

Hvis du er mere interesseret i at udforske funktioner for den mindre virksomhed, så fat mod. Vi har selvfølgelig også lavet sådan en sammenligning. Denne finder du her: Lønsystemer til den mindre virksomhed

Hvis du ønsker en mere overordnet gennemgang af ovenstående lønsystemer, kan du læse med her: Sammenligning af 10 lønsystemer.

Ønsker du at læse specifikke sammenligninger for hvert enkelt lønsystem? Disse sammenligninger kan du finde nederst i blogindlægget her.

Lønsystemer til den større virksomhed

Når den større virksomhed skal vælge nyt lønsystem er der flere relevante funktioner, som er relevante at orientere sig mod. Vi har udvalgt fire herunder:

  1. Fleksible opgraderingsmuligheder
  2. Sproglag
  3. Integrationer
  4. Telefonsupport

1. Fleksible opgraderingsmuligheder

Når det kommer til valg af lønsystem, er det utrolig vigtigt, at systemet har fleksible opgraderings- og nedgraderingsmuligheder. Du skal ikke betale for mere end det du reelt bruger, og derfor er flere pakkeløsninger eller tilvalgsmuligheder helt klart at foretrække.

Her er en oversigt over de forskellige priser på pakkeløsning hos de lønsystemer der tilbyder og oplyser om pakkeløsninger.

Gratisal – Gratisversion
– Bronzepakke: 5 kr. pr lønseddel
– Sølvpakke: 10 kr. pr lønseddel
– Guldpakke: 15 kr. pr lønseddel
Dataløn

– Basis 109 kr. /måned +20 kr. pr. lønseddel
– Basis+: 129 kr./måned + 20 kr. pr lønseddel
– Ekspert: 229 kr./måned + 20 kr. pr lønseddel
– Administrationspakke: 0 kr./måned + 155 kr. pr. lønseddel

Pento

– Payroll pakke: 20 kr. pr. medarbejder/måned
– Premium pakke: 50 kr. pr. medarbejder/måned
– Premium+ pakke: 90 kr. pr. medarbejder/måned

Zenegy – 20 kr. pr aktiv medarbejder/måned
– Zenegy HR: 15 kr. pr aktiv medarbejder

Salary

– Gratisversion
– Premium pakke: 19 kr. pr. lønseddel  
Proløn

– Proløn-basis til de der ikke er medlem af en brancheforening
– Proløn-branche til de der er medlem af en branchforening
– Proløn-administrator til de der administrerer løn for andre virksomheder.
Priser oplyses ikke.

Følgende lønsystemer tilbyder ikke (eller oplyser ikke om) pakkeløsninger: Danløn, Epos Løn, Visma Løn, Lessor. Der opfordres til at tage kontakt, hvis man vil vide mere om priserne på deres løsninger

 

2. Sproglag

Når du har en virksomhed med mange ansatte, er der større chance for, at du får brug for et lønsystem med fleksible sproglag og lønsedler. Med disse funktioner har du mulighed for, at internationale medarbejdere har mulighed for at betjene det givne lønsystem og forstå deres lønsedler.

Her kan du finde hjælp hos følgende systemer:

Gratisal – 2,5 kr. pr. lønseddel (Indgår også i bronzepakken til 5 kr. pr. lønseddel)
Zenegy – Indgår i standardpakke til 20 kr. pr. aktive medarbejder
Visma Løn – Valgfrit sprog (Pris ikke oplyst)

Følgende lønsystemer tilbyder ikke (eller oplyser ikke om) mulighed for sproglag: Danløn, Dataløn, salary, Pento, Epos Løn, Lessor og proløn

Deruodvover informerer kun Danløn og Gratisal om muligheden for at udføre automatiske overførsler til udenlandske konti, hvilket kan være en stor fordel i større virksomheder med internationale medarbejdere og afdelinger.

 

3. Integrationer

Integrationsmuligheder er essentielt for den store virksomhed. Vi ønsker alle en applikation, der er målrettet mod den specifikke arbejdsopgave, og ikke blot en løsning, der kan håndtere alle arbejdsopgaver med den samme brugergrænseflade og en tilpasset forretningslogik. Derfor er det vigtigt, når du arbejder med mange forskellige applikationer, at din data flyder på tværs af de systemer og applikationer du nu engang anvender, så du ikke skal bruge tid på dobbeltarbejde.

Integrationsløsninger er noget som mange lønsystemer tilbyder, dog varierer udvalget af integrationer. Derfor har vi listet disse herunder.

Gratisal

– WorkBook, Uniconta, dinero, e-conomic, billy, bluemarble global payroll, invetntio.io, titanplan, LogBuy, flexybox og Quinyx.

Visma Løn – Integration til Visma HR. Andre integrationer er også en mulighed, men hvilke systemer der integreres med oplyses ikke.
Epos Løn – Integrerer til gængse ERP- og tidsregistreringssystemer, men mere specifikt hvilke oplyses ikke. 
Salary – Billy, dinero, Uniconta, e-conomic
Dataløn – Økonomisystemerne billy, e-conomic og dinero. Kan desuden integreres med en række tidregistreringsprogrammer såsom QBIS, Bitabiz og Tamigo
Danløn – Stackss, intempus, dinero, billy, e-conomic
Pento – e-conomic, dinero
Zenegy – økonomisystemerne e-conomic, dinero, Jobilant, billy. Derudover en række filhåndteringsprogrammer såsom Dropbox og Onedrive
Lessor – Microsoft Dynamics NAV, AX og 365 for Finance & Operations
Proløn – Intempus, sympa HR, e-komplet, Lundberg, minuba, hairtools, e-conomic, timeplan, CleanManager, inventio.it, tabulex, planday, startday, flexybox, edilion, eurosoft, tamino, admind, worklogger

4. Telefonisk support

Det er essentielt, såfremt du oplever problemer med dit lønsystem, at du har mulighed for at komme i kontakt med udbyderen, og gerne telefonisk. For når du har brug for hjælp, så er det nu engang mere rart, at have dialog over telefon fremfor over mail eller chat.

De fleste lønsystemer tilbyder chat/mail support, men ikke alle lønsystemer tilbyder og/eller oplyser om mulighed for telefonisk support. 

Nedenfor har vi listet de lønsystemer som tilbyder telefonisk support:

Gratisal – Indgår i Guldpakken til 15 kr. pr. lønseddel, eller uden pakkeløsning til 190 kroner pr. påbegyndt kvarter.
Danløn – 80 kr. pr måned gennem virksomheds login eller 200 kr. via lønadministrator modul.
Dataløn – Indgår i pakkerne fra 109 kr. pr. måned + 20 kr. pr lønseddel
Pento – Indgår i pakkerne fra 50 kr. pr medarbejder pr. måned
Epos Løn – Indgår i serviceaftale (Pris ikke oplyst)  
Proløn – Indgår i serviceaftale (Pris ikke oplyst)
Zenegy – Indgår i standardpakken til 20 kr. pr. aktive medarbejder pr. måned
Lessor – Indgår i serviceaftale (Pris ikke oplyst)
5. Godkendelsesflow til lønkørsel

Vi ved fra undersøgelser, at der sker rigtigt mange fejl på lønsedlen, der både koster tid og penge. Et godkendelsesflow til lønkørsel minimerer fejl og skaber større gennemsigtighed.

Godkendelsesflows til lønkørslen er derfor et essentielt værktøj, når store virksomheder skal sikre høj kvalitet på en stor mængde lønsedler. Ud over at spare tid, penge og få færre fejl bliver medarbejderne også gladere, når de ved, at der altid er styr på lønnen.

Nedenfor har vi listet de lønsystemer, der tilbyder godkendelsesflow, og hvad de tilbyder af muligheder. Der kan være større og mindre forskel i funktionerne.  

Gratisal – Giver lønadministrator mulighed for at sende løndata til intern eller ekstern godkender -Derudover har medarbejderen selv mulighed for at godkende deres lønseddel inden lønkørsel. 
Danløn – Giver lønadministrator mulighed for at sende løndata til intern eller ekstern godkender inden lønkørsel.
Dataløn – Oplyser ikke omfanget af deres godkendelsesflow.
Pento – Giver lønadministrator mulighed for at godkende medarbejdernes kørselsgodtgørelse, udlæg, feriedage og antal arbejdstimer inden lønkørsel.
Epos Løn – Giver lønadministrator mulighed for at godkende medarbejders indtastede timer og fravær inden lønkørsel.
Zenegy – Giver ejer mulighed for at sende løndata til lønadministrator eller afdelingsleder inden lønkørsel.

Opdateret den 21. Marts 2019

 

Ønsker du at læse sammenligninger for flere lønsystemer?

Gratisal vs. Zenegy

Gratisal vs. Danløn

Gratisal vs. Pento

Gratisal vs. Salary

Gratisal vs. Lessor

Gratisal vs. Epos Løn

Gratisal vs. Visma Løn

Gratisal vs. Proløn

 

Recommended Posts