Lønsedler som alle kan forstå

Fejl på lønsedlen?

Undersøgelser viser, at hver anden dansker har oplevet fejl på deres lønsedler.

En sådan fejl, kan være en frustrerende oplevelse for både arbejdsgiver og medarbejder, men det er vigtigt for begge parter at fejlen bliver opdaget, så der kan handles i tide og fejlen kan rettes.

Det er med andre ord derfor også utrolig vigtigt, at man som medarbejder forstår sit løngrundlag, og kan overskue sine lønsedler; Hvad er ens løn? Hvor meget skal man betale i skat? Hvad får man udbetalt?

Men de fleste lønsedler tager desværre ikke højde for dette.

Derfor har vi spurgt os selv, hvorfor skal lønsedler altid kræve en længere regnskabsuddannelse at afkode? Hvorfor skal det netop være så besværligt at afkode en løngrundlag? Og gad vide, hvor mange der ikke har opdaget fejlene på deres lønsedler?

Intuitive lønsedler

Vi har skabt et lønsystem og dertilhørende lønsedler der tager højde for dette. Vores intuitive lønseddel giver medarbejderen den information, der er allermest relevant, præsenteret på en måde der er til at forstå.

Lønsedlen er delt op i fire sektioner. Den øverste og vigtigste sektion af lønsedlen giver medarbejderen et overblik over, hvad han/hun får udbetalt, samt hvor meget der betales til skat, pension osv.

Vil man i detaljerne på lønsedlen, åbner man bare sektionen “Lønspecifikation” og følger grundlaget for de enkelte lønposter. Det er også muligt at se saldi både for den aktuelle lønperiode og/eller år til dato indenfor ferieberettiget indkomst, AM-indkomst, AM-bidrag, ATP, indeholdt A-skat mv.

Den sidste sektion giver mulighed for at se feriestatus både for den aktuelle lønperiode og/eller år til dato.

Realtidsdata

I Gratisal er det samtidig muligt for administratoren at arbejde i realtidsdata, og hele tiden se, hvordan ændringer i systemet påvirker de enkelte medarbejderes lønseddel.

Når administratoren har lavet lønnen, modtager medarbejderen en mail med besked om, at lønsedlen er klar i Gratisal samt information om hvilken dato, lønnen er til rådighed. Medarbejderen har derefter mulighed for at komme med indsigelser til løngrundlaget.

På denne måde sikres kvalitet og tryghed både for arbejdsgiver og medarbejdere.

Gratisal understøtter også engelsksprogede lønsedler til udenlandske medarbejdere.

Vil du læse læse mere? Via linket her, kan du se et uddrag af Gratisals funktioner. Du kan også se på mulighederne for at skræddersy Gratisal efter lige netop dine behov. Prøv vores beregner og se dine muligheder her.

Recommended Posts